Blogging

Cum s-au descurcat companiile IT la sfârșit de 2012

Apple a vândut zeci de milioane de produse în anul ce tocmai a trecut, reușind să înregistreze venituri de sute de miliarde de dolari. Deși nu își pot măsura forțele cu Apple, nici Microsoft sau Intel nu s-au descurcat foarte rău, fiind în continuare pe plus. În ultimele trei luni ale anului 2012, Apple a înregistrat din nou rezultate impresionante însă acestea sunt sub așteptări. Ba chiar mai mult, e pentru prima de mulți ani încoace când rezultatele Apple nu se ridică la înălțimea așteptărilor. Poate că se simte lipsa lui Steve Jobs. Dar haideți să vedem totuși ce rezultate au înregistrat cei de la Apple.

Potrivit statisticilor oficiale, profitul companiei nu a crescut în ultimele trei luni din an. Astfel, firma ”Mărului Mușcat” a înregistrat încasări de 54,5 miliarde dolari, din care profitul e de 13,1 miliarde. Tot același profit a fost realizat și la sfârșit de 2011. În ceea ce privește produsele vândute, trebuie spus că Apple a reușit să vândă aproape 48 milioane de terminale iPhone, 23 milioane de tablete iPad, 13 milioane iPod-uri. Cele mai mici vânzări au fost înregistrate de calculatoarele Apple, fiind vândute 4,1 milioane Mac-uri. Totuși trebuie ținut cont că Mac-urile sunt și cele mai scumpe produse din oferta celor de la Apple.La sfârșit de 2012 Microsoft a mers destul de binișor, compania lui Bill Gates înregistrând încasări de 21,45 miliarde dolari și un profit de 6,4 miliarde dolari. Cele mai mari vânzări s-au datorat noului sistem de operare lansat în vara anului trecut – Windows 8.

De altă parte, de când cu apariția tabletelor și a smartphone-urilor, profitul celor de la Intel a cam luat-o la vale. Astfel, în ultimul trimestru din 2012, Intel a înregistrat un profit de 2,7 miliarde de dolari, încasările totale fiind de aproximativ 13,5 miliarde. Pe tot anul 2012, Intel a obținut un profit de 13,5 miliarde dolari. Pentru 2013 Intel și-a propus să obțină o creștere de doar 1%. Obiectivul este unul justificat, având în vedere că piața calculatoarelor personale se află de mult timp în declin.

Related Posts

Ștergătoarele de parbriz: cum să le alegi și când să le schimbi"

Pompa de ștergătoare: Cum funcționează și semnele unei defecțiuni

Pompa de ștergătoare este una dintre acele componente auto despre care mulți șoferi nu se gândesc prea mult, până în momentul în care începe să dea semne de…

Harold and the Purple Crayon: O poveste încântătoare despre imaginație și aventură

Harold and the Purple Crayon: O poveste încântătoare despre imaginație și aventură

Într-un sat liniștit, într-o casă mică și cochetă, locuia un băiețel numit Harold. Harold nu era un băiat obișnuit. El avea un creion mov magic, iar această poveste…

Delicii de post: Rețete de torturi gata într-o clipă

Delicii de post: Rețete de torturi gata într-o clipă

Deliciile culinare sunt parte integrantă a experienței umane, oferindu-ne nu doar satisfacție gustativă, ci și oportunitatea de a ne conecta cu tradițiile, cu persoanele dragi și chiar cu…

Gustul aerian: De ce mâncarea s-ar schimba în avion

Gustul aerian: De ce mâncarea s-ar schimba în avion

Călătoria cu avionul aduce în minte o varietate de experiențe – de la priveliști uluitoare la întâlniri culturale. Cu toate acestea, un aspect al călătoriei cu avionul care…

Ce poți să vizitezi în Salzburg: Obiective turistice de neratat

Ce poți să vizitezi în Salzburg: Obiective turistice de neratat

Salzburg, un oraș încărcat de istorie și cultură, își așteaptă vizitatorii cu peisaje impresionante, arhitectură magnifică și o bogată moștenire culturală. Situat în inima Austriei, la poalele Alpilor,…

Râsul: Cel mai puternic medicament

Râsul: Cel mai puternic medicament

În viața agitată pe care o trăim, uneori uităm că cele mai simple lucruri sunt adesea cele mai puternice. Râsul este un astfel de element subestimat în arsenalul…

This Post Has One Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *