Utile

Alegerea uleiului de masaj potrivit: ghid pe baza tipului de piele și a nevoilor tale

Deși există o varietate de uleiuri de masaj disponibile în magazine, este important să nu alegeți la întâmplare, ci să optați pentru un ulei care să se potrivească nevoilor și tipului de masaj pe care îl veți efectua.

 • Vâscozitate redusă: Uleiul de masaj ar trebui să aibă o vâscozitate scăzută pentru a se întinde ușor pe piele. Maseurul trebuie să poată mișca mâinile cu ușurință pe pielea unsă cu ulei. Uleiurile care sunt lipicioase sau aderente nu sunt potrivite pentru masaj.
 • Puritate: Uleiurile destinate masajului trebuie să fie cât mai pure și să aibă o densitate scăzută. Acestea trebuie filtrate pentru a nu lăsa un aspect gras pe piele după aplicare.
 • Absorbție controlată: Există uleiuri care se absorb rapid în piele, însă acest tip nu este potrivit pentru masaj. Uleiul de masaj ar trebui să se absoarbă încet, abia după finalizarea masajului, și să nu lase pielea uscată.
 • Miros plăcut: Scopul unui ulei de masaj este de a oferi o senzație de relaxare totală, lucru care nu se poate obține cu un ulei cu miros neplăcut. Evitați aceste uleiuri și alegeti-le pe cele cu miros plăcut, chiar dacă cele cu miros neplăcut par benefice pentru piele.
 • Hidratant: Un ulei de masaj trebuie să mențină hidratarea pielii, păstrând apa în piele pentru a o menține catifelată și fină cât mai mult timp.

Alegerea uleiului de masaj potrivit

Ce să avem în vedere când alegem uleiul de masaj

Când intenționăm să cumpărăm un ulei de masaj, este esențial să fim atenți la câțiva factori. Datorită varietății largi de uleiuri disponibile, puteți alege dintre uleiuri lichide, creme, solide, medicinale sau simple, parfumate sau fără parfum.

 • Tipul de masaj

Cunoașterea tipului de masaj pe care doriți să îl efectuați vă va ajuta să alegeți uleiul potrivit. Unele uleiuri mai fluide, care nu opun rezistență la masaj, sunt ideale pentru masajul de relaxare suedez.

Pe de altă parte, uleiurile ușoare sunt potrivite pentru masajul intens, profund sau sportiv. Evitați uleiurile foarte alunecoase, care se absorb greu în piele, deoarece acestea pot provoca iritații.

 • Preferințele personale

Pentru unele persoane, mirosul de ulei de cocos pe piele toată ziua poate fi deranjant. Alte persoane pot fi alergice la anumite parfumuri. De aceea, este important să luați în considerare preferințele personale atunci când alegeți uleiul potrivit.

 • Momentul și locul masajului

Aceste aspecte sunt importante deoarece, dacă nu aveți posibilitatea de a face un duș după masaj, utilizarea de uleiuri care se absorb greu poate fi incomodă pentru persoana masată. Aceste uleiuri sunt adecvate doar atunci când există posibilitatea unui duș după masaj sau în cazul masajului la domiciliu.

 • Scopul masajului

Unele uleiuri au beneficii specifice. De exemplu, uleiul de emu este ideal pentru eliminarea iritațiilor pielii, iar uleiurile medicinale de arnica sau mentolate sunt excelente pentru reducerea durerilor și inflamațiilor. Așadar, în alegerea unui ulei de masaj, trebuie avut în vedere și scopul pentru care se efectuează masajul.

 • Alergiile

Unii dintre dumneavoastră pot fi alergici la anumite extracte florale, nuci sau arome. Pentru a evita iritațiile, este recomandat să verificați eticheta uleiului dorit și să alegeți în funcție de alergiile pe care le aveți.

Uleiurile hipoalergenice sunt perfecte pentru persoanele preocupate de riscul de alergii. Există uleiuri care pot avea efecte secundare, așa că este bine să evitați utilizarea acestora.

 • Prețul

Un masaj corporal complet necesită utilizarea a 20-30 ml de ulei, astfel că prețul este un factor important de luat în considerare.

În general, utilizarea uleiului de masaj nu are efecte adverse, dar există și excepții.

 • Evitați folosirea uleiului de masaj în următoarele situații:
 • Dacă aveți probleme cardiace sau cardiovasculare
 • Dacă aveți afecțiuni renale sau urmați un tratament de dializă
 • Dacă sunteți diagnosticat cu un anumit tip de cancer
 • Dacă aveți probleme acute de sângerare

Cel mai bun ulei de masaj este acela care va îndeplinește cel mai bine cerințele. Dacă pielea dumneavoastră necesită o hidratare profundă, alegeți un ulei care oferă acest beneficiu. Dacă doriți să eliminați aspectul de „coajă de portocală”, optati pentru un ulei de masaj ce conține scorțișoară sau alte ingrediente cunoscute pentru combaterea celulitei.

Dacă vreți doar să vă relaxați și să reduceti tensiunea acumulată pe parcursul zilei, există o varietate de uleiuri de masaj care va pot ajuta să va eliberati de oboseală. Cu uleiul de masaj potrivit și o pereche de mâini pricepute, vă veți bucura de o experiență minunată, relaxantă și benefică pentru corpul dumneavoastra.

Related Posts

consultanță fonduri europene

Tot ce trebuie să știți despre programele cu fonduri europene

Fondurile europene reprezintă o oportunitate foarte importantă pentru dezvoltarea României în contextul aderării la Uniunea Europeană în 2007. De la acea dată, țara a avut acces la fonduri…

top firme recrutare

Firmele de recrutare: Aliatul tău de încredere pentru dezvoltarea afacerii

Chiar dacă unele companii preferă să gestioneze intern procesul de recrutare, multe altele aleg să colaboreze cu top firme recrutare specializate. O agenție de recrutare este o firmă care se…

Fosa septică ecologică

Cum funcționează o fosă septică ecologică și care sunt beneficiile sale?

Fosa septică reprezintă o soluție esențială pentru tratarea apelor uzate în locuințele care nu sunt conectate la rețelele de canalizare, fiind folosită în principal în zonele rurale. Numele…

șampon

Tot ce trebuie să știi despre ingredientele din șampon și cum să alegi produsele potrivite

Șampoanele obișnuite, pe care le găsim pe rafturile supermarketurilor, conțin în medie 15 substanțe chimice. Aceste ingrediente pot provoca diverse reacții, de la iritații ușoare ale pielii capului…

ochelari sudură

Tipuri de ochelari de sudură și cum să alegi perechea potrivită

În domeniile industriale și de construcții, unde operațiunile de sudură și tăierea metalelor cu flacără sunt comune, protecția ochilor devine esențială. Ochelarii de protecție pentru sudori sunt concepuți…

curs contabilitate

Curs contabilitate: Învață cum sa gestionezi finanțele unei afaceri

Pentru a menține funcționarea optimă a unei afaceri și a contribui la dezvoltarea acesteia, este esențial să ții evidența precisă și să gestionezi informațiile financiare critice. Abilitatea de…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *