In cazul in care nu existacontraindicatii cu privire la masajul asupra prostatei, acesta aduce, pe langaplacerile de natura sexuala, o serie de beneficii de ordin medical. Masarea tesutului prostatei poate duce la imbunatatirea alimentarii cu sange a acesteia, prevenind o serie de afectiuni, poate reduce riscul de inflamare si de infectare cu bacterii si virusi, iar lista beneficiilor poate continua.
Pentru a obtine efectul maximal masajului asupra prostatei, atat in privinta stimularii sexuale cat si inprivinta prevenirii sau tratarii unor afectiuni ale prostatei, este indicat sa se urmeze anumite sfaturi care trebuie puse in practica atat in timpulmasajului cat si inainte sau dupa acesta.
Spre exemplu, nu este bine sa se urineze inainte de masaj. Este indicat ca acest lucru sa se faca dupa masaj pentru ca odata cu prima urinare se spala o mare parte din cantitatea de microorganisme patogene. Din acest motiv e bine ca cel care realizeaza masajul sa aiba notiuni despre urologie pentru a depista sau preveni anumite probleme. Aceasta regula e indicata in cazul in care masajul este efectuat in principal in scop medical.
O alta recomandare ar fi ca masajul sa se realizeze cu manusi pentru a preveni infectarea. De foarte multe ori manusile chirurgicale aduse la o anumita temperatura pot stimula sexual. Din acest motiv in unele masaje erotice se folosesc cuburile de gheata sau alte corpuri reci. In cazul folosirii manusilor pe interior sunt recomandati lubrifiantii. O regula importanta in masajul asupra prostatei este pozitia celui masat. Una dintre pozitiile cele mai bune este cea in care picioarele sunt aduse la nivelul abdomenului, adica in pozitia ghemuit.
Masarea prostatei trebuie sa se faca de la periferie spre centru, iar forta de presiune trebuie sa fie proportionala cu densitatea prostatei, producand de fiecare data placerea. Daca vorbim de masaj in scop terapeutic, mai avem o regula. Sesiunile de masaj trebuie repetate dupa una sau doua zile.