Cum a fost la Wellness Hotel Gyula?

Deși e doar la vreo 130 km de Timișoara, nu am fost până acum la Gyula, celebra deja stațiune din Ungaria, situată chiar la granița cu România. Dacă sunteți din Timișoara, e imposibil să nu fi auzit până acum de Gyula. Așa cum e aproape imposibil să mergeți acolo și să nu vă întâlniți cu familii de români. 😉

Așadar, ne-am trezit dintr-o dată că vrem să mergem o noapte la Gyula. Se întâmpla în februarie. Am lăsat-o pe Doris cu bunicii, care au venit special de la Anina ca să stea cu ea două zile. A fost, by the way, prima noapte pe care am petrecut-o departe de ea. Nu chiar atât de departe, dar eu așa am simțit. :-))

Și dacă tot am stat numai o noapte, unde altundeva să ne cazăm dacă nu la Wellness Hotel Gyula, un hotel-spa de 4 stele absolut superb? Am făcut rezervare pe Booking și ne-a costat aprox. 680 Lei/2 persoane, sumă în care au fost incluse cele 3 mese (toate de tip bufet suedez), dar și accesul la zona de wellness și la sala de fitness.

wellness_hotel_gyula_1

wellness_hotel_gyula_2Ce vă pot spune e că îmi pare rău că nu am mai stat o noapte, atât a fost de frumos! Mă bucur însă că am descoperit o oază de liniște la care putem ajunge rapid, în maxim 3 ore și unde, și mai important, o putem lua și pe Doris cu noi.

 

Mi-a plăcut faptul că este acordată o atenție deosebită familiilor cu copii, în sensul că:

 • în zona de spa există o piscină pentru copii, cu apă foarte mică și cu jucării;
 • în sala de mese, există și mâncare pentru copii (ex. dimineața – cereale cu lapte, la prânz – supă cremă de legume, seara – orez cu lapte), dar și tacâmuri speciale pentru aceștia și, evident, scaune pentru luat masa;
 • în camere există protecții pentru prize, fapt care m-a surprins plăcut;
 • în hotel există și un spațiu de joacă pentru copii, supravegheat în permanență de personal specializat. Se pare că tot aici părinții pot beneficia și de servicii de babysitting 24 ore din 24 (nu am verificat această informație, dar este prezentată pe site).

wellness_hotel_gyula_3

 

Alte informații utile:

 • Parcarea este contra cost (aprox. 5 Euro). Puteți parca fie pe străduța din fața hotelului, caz în care primiți de la recepție un tichet de parcare ce trebuie pus în mașină, la vedere, fie în parcarea subterană a hotelului, care este supravegheată video.
 • Orice consumați în cadrul hotelului va fi trecut în contul vostru și veți plăti la plecare, ceea ce înseamnă că nu trebuie să umblați în permanență cu portofelul/cardul după voi. Acest lucru este valabil și pentru serviciile contra-cost din zona de spa (ex. masaj, manichiură, tratamente faciale etc.).
 • Cu excepția micului dejun, unde bufetul de tip suedez include și apă/fresh-uri/ceai, în cadrul celorlalte mese băuturile sunt contra cost. Nu am văzut să scrie asta nicăieri în textele de prezentare a hotelului, de aceea am menționat acest lucru.
 • Dacă vreți să mergeți la masaj, e nevoie de programare, dacă se poate, cu o zi înainte. Noi am fost în timpul săptămânii și era plin. Nu am mai avut loc, spre dezamăgirea mea. Primisem de la recepție chiar și un voucher de 1000 HUF, dar nu l-am putut folosi. Costul total al unui masaj de 40 min. este de 6000 HUF, adică în jur de 87 Lei.
 • Check-in-ul se face la ora 15:00, dar e important de știut că, dacă ajungeți mai devreme, puteți servi prânzul (care oricum e între 12:00 și 15:00) și chiar puteți avea acces la zona de wellness. Doar în cameră nu vă este permis să intrați.
 • Nu am văzut indicatoare către Wellness Hotel Gyula în oraș. Am avut cu noi GPS-ul și ne-a ajutat foarte mult. Chiar dacă orașul e mic, mi s-a părut cam “încâlcit” traseul până la hotel. 😀

 

În galeria foto găsiți mai multe poze cu orașul Gyula, ca să vedeți cât e de frumos.

Aștept să-mi ziceți și voi dacă ați fost la Wellness Hotel Gyula și cum vi s-a părut. Sau poate aveți alte recomandări de cazare în zonă. 🙂

 

Cu drag și chef de vacanță,

SEMNATURA_Georgiana_Belanczky

 

 

 

 

10 Comments

 1. in ungaria, am vizitat szeged, budapesta si mako. la gyula nu am ajuns inca. Cred ca e cel mai aproape de noi, nu?

 2. Am fost anul trecut in ungaria, la Balaton. am trecut prin gyula, dar nu am vazut acest hotel. Daca stiam de existenta lui, ne opream o noapte si acolo. Asa ne place sa calatorim. cate o noapte tot in alta parte :)))))

  • Și nouă ne plăcea tare mult să ne urcăm în mașină și să ne oprim când și unde aveam chef. O să vedem dacă vom mai putea face asta cu un copil mic după noi. :-)) Sau poate îi va plăcea și ei spiritul de aventură. 😀

 3. Am fost la Gyula, dar am inchiriat o casa. Am fost mai multe familii si ne-am simtit super. E frumos si cochet oraselul, intr-adevar poti merge cu copiii acolo. Parca si aerul e mai curat ca la noi.

  • Chiar ne-am plimbat prin zona de case și am văzut multe anunțuri de închiriere. Mi se pare o variantă bună.

  • Da. Saloanele pt. masaj și cosmetică sunt separat. De asemenea, încăperile pentru saună și aerosoli. Ce se vede sus, în stânga, e un jacuzzi de unde poți admira panorama. 🙂

Leave a Reply