Suntem prea grabiti ca sa fim buni?

– O priveşti cum stă stingherită la marginea drumului, cu privirea implorând după ajutor, cu sufletul împovărat de griji, de gânduri, de anii care au trecut… Are nevoie doar de un braţ de care să se sprijine şi care să îi dea curajul să se avânte în haosul urban. E o bătrână care vrea să traverseze strada…

– Stă singur într-o cameră de spital, cu ochii împăienjeniţi de culoarea fadă a celor patru pereţi care îi încleştează trupul şi îi reproşează parcă provocarea nefericită pe care viaţa i-a pus-o în cale. E un prieten care poate chiar în acest moment are nevoie de ajutorul tău!

– Se uită la tine cu ochii înlăcrimaţi, cuprinşi de dor şi de amintirea anilor în care te-a ţinut la pieptul ei! Ar vrea să nu îţi mai dea drumul, să nu te lase să pleci, să păşeşti pe drumul pe care ea nu îl poate străbate pentru tine. E mama ta.

– Sunt singuri, cufundaţi într-o singurătate nesigură, fără o mângâiere de consolare, fără un sfat care să îi încurajeze, fără o vorbă dulce de mamă. Sunt copiii orfani care se bucură de fiecare gest plin de căldură venit din partea unui străin!

O faptă făcută din suflet ne face să ne simţim mai buni, ne eliberează, ne aminteşte care sunt lucrurile ce contează cu adevărat în viaţă! De câte ori nu te-ai simţit împăcat cu tine după ce ai făcut un gest bun? De câte ori nu ai spus în sinea ta „Ce bine că şi azi am adus cuiva zâmbetul pe buze!”?

Din păcate, graba în care trăim ne îndepărtează tot mai mult de esenţa a ceea ce înseamnă VIAŢA şi ne reduce la a ne gândi doar la momentele „grăbite” peste care trebuie să trecem şi mai grăbiţi. Şi ele trec, la fel de „pripite”… Doar mâine vin alte griji, alte probleme, alte preocupări!

Ajută o bătrânică să uite de singurătate şi de povara bătrâneţii! Fii alături de prietenii tăi atunci când au nevoie de tine! Fă-i bucurii mamei tale şi aminteşte-i în fiecare clipă cât de mult contează prezenţa ei în viaţa ta! Fă un cadou unui copil orfan şi umple-i de fericire câteva clipe din viaţa-i plină de tristeţe! Rupe câteva momente din viaţa ta şi dăruieşte-le celor dragi sau celor care au nevoie de ele! Vei trăi acele momente mai intens decât îţi poţi imagina! Vei vedea! 🙂

 

Cu drag,

GEORGI_semnatura

 

 

 

5 Comments

  1. M-a prins inca de la primul rand acest subiect! Chiar ieri am ajutat o batranica sa isi care plasa de cumparaturi si m-am simtit foarte bine ca am putut sa ii fac un bine.

  2. pentru ca suntem grabiti sa facem bani, sa ne remarcam pe plan profesional, sa obtinem cat mai multe laude, premii, recunoasteri, uitam de cei din jur, devenim niste singuratici…

  3. Frumoasa abordare! Din pacate, mai ales noi, cei care lucram pana seara pe la 8-9, avem foarte putin timp la dispozitie sa il petrecem cu familia. Dar e bine totusi ca exista astfel de articole care ne mai rup de rutina si ne fac sa realizam ce conteaza cel mai mult pentru noi!

Leave a Reply