Vreau stropi de ploaie colorati!

Dragi stropi de ploaie,

Voi, care călătoriți din cer pe pământ, voi, care în drumul vostru vă jucați de-a v-ați ascunselea printre pelicule de praf, ați ajuns într-un final și în sufletele noastre. Nu vă speriați, ăsta nu e un lucru rău! Am mai scris despre ploaie, nu mă tem de ea, nu mă tem de voi. Din contră, îmi sunteți dragi. Îmi păreți jucăuși și plini de o energie pe care, măcar jumătate dintre noi dacă ar avea-o, viața aici, pe Pământ, ar fi mai frumoasă.

Dacă ați putea vorbi, ne-ați spune povești care doar de sus, de unde veniți voi, pot fi văzute și auzite. Sunt povești despre oameni care se iubesc, care se îmbrățișează, care se sărută. Sunt și povești despre oameni care suferă, cufundați în tristețe și în propria lor prăpastie de durere. Voi aveți o atingere duioasă pentru fiecare. Căci la fel mângâiați obrajii fiecăruia dintre noi.

Nu știu de ce lumea nu vă iubește. Mie îmi aduceți inspirație, poftă de scris, acea melancolie care ne insuflă și speranță, și dor de amintiri… Cu fiecare cădere a voastră în abisul teluric împrăștiați asupra omenirii acel imbold care îndrăznește să sfideze viitorul și să îl facă mai frumos.

Dar știu ce vă lipsește: culoarea. Sunteți transparenți. Prin voi se poate întrezări cenușiul plictisit care atacă trăiri și amorțește simțuri. Mi-ar plăcea să fiți colorați. Culoarea înseamnă veselie. În schimb, transparența voastră dezvăluie parcă și mai mult din tristețea ce învăluie privirile de pe stradă. Căci da, azi pe stradă e plin de priviri triste.

Poate, dacă stropii de ploaie ar fi colorați, inimile noastre nu s-ar mai închide în fața lor. Din contră, am aștepta nerăbdători o ploaie colorată. Parcă și aud voci de copii: “Uite un strop verde!”… “Aici, unul albastru!”… “Iată și un strop galben!”…

Așadar, dragi stropi de ploaie, faceți cumva și data viitoare cădeți mai colorați, că vioi sunteți.

Până atunci, n-avem încotro, ne colorăm viața cum putem. Eu, cu o floare superbă, căci și azi e o zi specială din viața mea…

de_11_ani_impreuna

E o floare pe care am primit-o chiar azi, de la Remy. Pentru că sărbătorim 11 ani de când suntem împreună… 🙂

 

Cu nostalgie și veselie,

SEMNATURA_Georgiana_Belanczky

 

 

 

RelatedPost

12 Comments

  1. foarte frumos!…… mi-ai facut ziua mai vesela . ai o imaginatie bogata, lucru care se intampla rar pe asa o vreme. parca iti vine sa stai sub patura si sa nu iesi din casa, ce sa mai zic de admirat ploaia!!! :)))))

    • Mie foarte rar mi se întâmplă să fiu mohorata atunci cand ploua. Cand ploua frumos, vreau sa zic, nu cand toarna cu galeata… :-)) În general, starea mea de suflet nu depinde de vreme. 😀

  2. si eu care m-am trezit azi gandindu-ma ca, ce nasol, vine vremea urata si nu mai poti face nimic! parca iti ia cheful de viata vremea mohorata. dar daca privesc lucrurile cum spui tu, nu i chiar atat de rau ha ha

  3. Ce frumos, Georgi! Ai scris un articol superb! O scrisoare catre stropii de ploaie… Imi place ideea

  4. Absolut superb textul acesta. Imaginea stropilor jucausi, dar si colorati, mi s-a parut de poveste… o iau cu mine astazi, am o multime de drumuri de facut. Ma voi inveseli gandindu-ma la stropii tai “jucausi si colorati”. Ai dreptate, sunt atatea chipuri triste pe strazi! Ma bucur ca ne-am “cunoscut”

    • Și eu mă bucur, Mihaela! Îți mulțumesc pentru vizită și pentru cuvintele frumoase. Să ai o zi ușoară! 🙂

  5. Iata ca am citit un subiect foarte captivant prezentat intr-un mod greu de gasit in netul din Romania. Acum, dupa ce am citit acest articol, vreau sa va spun ca in acest weekend trecem la ora de iarna, o stiati deja. Daca tot se schimba ora, macar fixati-va ceasul dupa ora exacta pentru a nu uita sa ajungeti la timp unde v-ati propus. Multumesc!

Leave a Reply