Sa ne intoarcem mai des catre lucrurile frumoase din viata noastra!

„Îţi poţi îndeplini orice vis. Trebuie doar să îţi doreşti foarte mult.” Nu pot spune că rezonez cu zicalele de acest gen, care îţi transmit că poţi ajunge pe Lună prin simplul fapt că îţi doreşti foarte mult, însă sunt de acord că o atitudine pozitivă te poate ajuta să treci mai uşor peste momentele dificile.

Adevărul este că viaţa ne poartă pe căi împânzite de dileme, presărate cu provocări şi stropite cu ambiţie şi perseverenţă. Acestea din urmă sunt calităţile care, cred eu, ne diferenţiază atunci când „ne lovim cu capul de pragul de sus”, aşa cum spune o vorbă din popor. De câtă ambiţie ai nevoie pentru a te redresa? Câtă perseverenţă trebuie să pui în acţiunile tale pentru a avea puterea să o iei de la capăt?

Cu riscul de a repeta o expresie care se apropie cu paşi repezi de statutul de clişeu, eu chiar cred că obstacolele pe care le întâlnim în viaţă sunt menite să ne facă mai puternici şi acesta este modul în care trebuie să privim lucrurile atunci când o situaţie dificilă ne ameninţă echilibrul zilnic.

Pe lângă aceasta, ar trebui să ne gândim mai des la lucrurile bune pe care ni le oferă viaţa decât la problemele cărora trebuie să le facem faţă zilnic. Ar trebui să ne îndreptăm către persoanele care ne sunt alături zilnic şi care ne fac fiecare clipă mai frumoasă, deoarece doar ele ne dau puterea să „mutăm munţii din loc”. Ar trebui ca amintirile frumoase să ne însoţească mereu, să ne motiveze şi să ne transforme în învingători atunci când ieşim pe frontul vieţii.

Cred că am fi mult mai relaxaţi, mai optimişti şi mai încrezători în propriile forţe dacă ne-am începe fiecare zi cu o scurtă reflectare asupra acelor lucruri frumoase pe care ni le-a oferit viaţa. Până atunci, vă invit să vă delectaţi cu o melodie care să vă deconteze pentru câteva minute de la rutina zilnică. 🙂

 

Cu drag,

SEMNATURA_Georgiana_Belanczky

 

 

 

RelatedPost

3 Comments

  1. Poate ca si problemele noastre ar fi mai putine daca ne-am concentra doar pe ceea ce conteaza cu adevarat in viata!

Leave a Reply