Revelatii de weekend…

Există în viaţa noastră momente pe care nu le putem uita niciodată, indiferent cât praf s-a aşezat peste amintirea lor, indiferent câţi ani le-au stingherit aura senină, mai senină cu fiecare clipă care le marchează nemurirea. De cele mai multe ori, acestea sunt momentele care ne călăuzesc în viaţă, care ne vin în minte în situaţii-cheie cărora existenţa noastră trebuie să le facă faţă ca o oază în deşertul uscat de vreme.

Sunt sigură că, citind aceste rânduri, vă gândiţi la cel puţin un astfel de moment, pe care nu puteţi şi nu vreţi să îl lăsaţi pradă trecutului, deoarece e prea preţios în mrejele prezentului şi indispensabil în incertitudinea viitorului.

Culmea este că, în momentul respectiv, nici măcar nu ne dăm seama că acea trăire va rămâne întipărită în sufletele noastre ca o armură, ca o filă de carte care devine tot mai valoroasă odată cu trecerea anilor. Esenţa ei se activează printr-o înşiruire extaziată de sentimente, de emoţii care ne duc înapoi în timp şi ne readuc în prezent cu viteza luminii. Doar timpul va şti să ne spună dacă o experienţă pe care o trăim acum, indiferent că este un cuvânt de încurajare, un sărut pe frunte, o strângere de mână sau un joc de copii, va fi de neuitat în viitor.

Pentru cei din jur poate părea banală. Uneori nici nu avem curajul să vorbim despre ea. Alteori nu dorim, nu simţim nevoia să împărtăşim cu alţii acea trăire intimă, proprie fiinţei noastre. O cunoaştem doar noi şi e suficient. Totuşi, acest moment îşi păstrează aroma care îi conferă o semnificaţie aparte în inimile noastre.

De ce? Pentru că trecutul nostru face parte din noi. Pentru că trăirile noastre ne aparţin. Pentru că fiecare om se agaţă de o altă petală a trecutului pentru a-şi clădi viitorul. Şi nu întotdeauna această petală poate fi înţeleasă de cei din jur, chiar dacă aşteptările noastre ingrate pretind acest lucru. Important este ca noi să înţelegem că orice moment de tristeţe, la fel ca orice clipă de fericire, leagă în sufletele noastre emoţiile din prezent cu senzaţii desprinse din experienţe trecute. Împreună, ele conturează experienţe care ne vor călăuzi în viitor.

 

Cu drag,

GEORGI_semnatura

 

 

 

RelatedPost

4 Comments

  1. Foarte frumos si emotionant acest articol! Astept cu nerabdare noi postari, in special cele de acest gen, care ajung direct la suflet. Felicitari!

  2. se vede ca ai talent si ca iti place sa scrii. descrii in cuvinte sentimente care pentru unii par de nedescris, iar asta ma face sa imi doresc sa citesc cat mai multe articole ale tale……

    • Mulţumesc, Flavius! Mă bucur că vă plac aceste articole. Sunt cele care pe mine mă inspiră cel mai mult… 😀

Leave a Reply