5 outfituri cu sandale albe tip slapi

Am promis într-un articol anterior că postez o selecție de outfit-uri cu sandale tip șlapi, albe. Pozele le-am salvat pentru mine, dar vreau să vi le arăt și vouă. Cred că nu mai e pentru nimeni o noutate faptul că, sezonul acesta, sunt în trend ținutele comode, iar acest tip de sandale dă o notă trendy aproape oricărui outfit de vară.

Să lăsăm, așadar, top-urile foarte strâmte și blugii care “pocnesc” pe corp ca amintire anilor 2000 și să purtăm din nou haine relaxate, asortate cu… sandale Birkenstock. 😀 Mie, personal, acest tip de sandale îmi amintește de șlapii ortopedici care se purtau în Germania prin anii ’90. De fapt, chiar ăștia sunt! Îi observam la toți nemții care veneau în Anina în perioada aceea și, de parcă nu era destul, îi vedeam și în revistele Neckermann, a căror mare fană eram. Nu vă pot spune ce mă bucuram când puneam mâna pe o astfel de revistă. Erau, de fapt, cataloage întregi cu secțiuni de fashion, mobilă, jucării și câte și mai câte.

Revenind, sandalele (sau șlapii, că îi putem denumi și așa) Birkenstock își au rădăcinile în anul 1896, când Konrad Birkenstock a inventat prima talpă flexibilă de încălțăminte, conturată după forma piciorului. După aproximativ 60 de ani, în 1964, nepotul acestuia, Karl Birkenstock, a produs prima pereche de încălțăminte potrivită pentru invenția bunicului său. Astfel, au luat naștere sandalele Birkenstock, în localitatea Neustadt din Germania.

În ultimii ani, marile case de modă le-au adus în atenția publicului într-o ipostază fashion. Deși, la început, au fost respinse în moda de zi cu zi, anul acesta sandalele Birkenstock sunt cât se poate de prezente în colecțiile unor branduri de lux, precum Givenchy, pe rafturile magazinelor de fast fashion, cum ar fi Zara sau H&M (aici și aici câteva modele), dar și în paginile revistelor de modă și pe blogurile de fashion.

Totuși, dacă alegeți să purtați astfel de sandale vara aceasta, nu uitați să le combinați cu piese vestimentare în trend, ca să obțineți un outfit relaxat, o combinație între “atunci” și “acum”.

Poate vă ajută propunerile de mai jos:

sandale_albe_tip_slapi_outfit_1

sandale_albe_tip_slapi_outfit_2

sandale_albe_tip_slapi_outfit_3

sandale_albe_tip_slapi_outfit_4

sandale_albe_tip_slapi_outfit_5

 

Cu drag, 

SEMNATURA_Georgiana_Belanczky

 

 

 

9 Comments

  1. daaa, erau la mare cautare cataloagele neckermann. daca puneai mana pe unul, erau cel mai invidiat din clasa!!! :)))))))))))

  2. La noi in vest era o moda cu slapii astia. Daca primeai asa ceva de la vreo ruda sau cunostinta plecata in Germania erai foarte tare. am avut si eu, dar i-am dat mamei, la vremea aceea, mi se pareau ataaat de oldies! mi se parea ca sunt pentru varstnici. si acum caut innebunita o pereche. cred ca o sa comand de la H&M una din perechile recomandate de tine 😀 sunt faine

  3. la tot pasul vad slapii astia. nici nu stiu cum sa le spun: slapi sau sandale. sunt comozi, dar eu n-as purta asa ceva decat pana in fata blocului. Oricum, utila informatia despre geneza lor. n-am stiut ca la baza sunt nemtesti

  4. Pe vremuri, daca aveai slapi Birkenstock erai tare. acum crocsii sunt la moda

  5. imi plac tinutele alese de tine, mai ales a doua.. pe scarile alea de la westfield am coborat si eu acum vreo 2 ani….. i miss london! :((

  6. Informațiile sunt interesante și mulțumesc pentru ele. Șlapii/sandale, însă… nu sunt pe gustul meu. Nici nu putem să avem cu toții aceleași gusturi, nu ?! ☺

    • Bineînțeles că nu. 😀 Nici mie nu prea mi-au plăcut la început, dar acum chiar mi-aș lua o pereche. S-ar asorta fain cu ce am prin garderobă.

Leave a Reply