Luna mea, cu planuri si vise

Dragă martie,

Celelalte două surori ale tale sunt triste și lipsite de farmec, de culoare. Sunt gri. Le asociez cu frigul și cu vremea mohorâtă. Brrr!… Dar tu… Tu ești altfel… Aduci cu tine veselie și speranță. Parcă toată natura renaște atunci când tu apari. An după an, te aștept cu aceeași nerăbdare. Aștept acea senzație de plenitudine care îmi inundă sufletul de fiecare dată când deschid ochii și îmi dau seama că, da, e 1 martie. …2016 de data aceasta. 😀 Al 29-lea 1 martie din viața mea.

luna_martie_2016

Ianuarie și februarie sunt surorile tale mai mari și, recunosc, nu îmi plac deloc. Nici măcar Valentine’s Day sau Dragobetele nu salvează luna lui “Făurar” de senzația de posomorâre pe care mi-o inspiră această perioadă.

…dar azi mă simt altfel. Îmi plac sentimentele care mă cuprind în fiecare an, la început de martie. Le trăiesc din nou și din nou în fiecare an, de când mă știu, cu aceeași intensitate, cu aceeași pasiune și dorință de a trăi din plin fiecare clipă. Sunt senzații asemănătoare cu cele care ne încearcă la început de an, atunci când ne propunem să realizăm numai lucruri mărețe în anul ce urmează, atunci când ne facem planuri, întocmim to do list-uri și stabilim obiective pentru următoarele 12 luni.

Am citit de curând că, în vremea geto-dacilor, noul an începea în data de 1 martie și că, încă de atunci, oamenii obișnuiau să ofere mărțișoare. Ce să zic… Se pare că sunt fidelă originii mele! :-))

Sunt atâția ani de când mă bucur ca un copil de martie! De tine!… Tu ești luna care mă face să mă simt plină de viață, care îmi amintește că trebuie să trăim cu intensitate fiecare clipă și care mă îndeamnă să îmi fac planuri, să visez. Fără planuri și fără vise ce am fi?

 

Cu drag,

SEMNATURA_Georgiana_Belanczky

 

 

 

RelatedPost

13 Comments

 1. Dragutza scrisoarea adresata lunii martie! 🙂 ma inspira si parca iubesc mai mult acest anotimp. Primavara e anotimpul meu preferat.

 2. Mie nu imi place sarbatoarea de valentines. nici dupa dragobete nu ma dau in vant. cred ca dragostea trebuie sarbatorita in fiecare zi, nu doar 2 zile pe an. uneori, e asa un spectacol de ipocrizie………..

  • Esti prea dura, Rita! Cum adica “spectacol de ipocrizie”??? nu cred ca e cazul sa exageram asa.

  • Eu cred că trebuie să profităm de fiecare prilej pentru a sărbători dragostea, chiar dacă este vorba de Valentine’s Day sau de Dragobete.

 3. pe vremea dacilor, primeau martisoare si barbatii, si femeile. Ai scris ft frumos.

 4. Un Martie frumos si binecuvantata iti urez!!! Am citit cu drag scrisoarea si o sa te urmaresc cu drag, mi-a placut blogul tau. Multumesc mult pentru vizita si urari. Mie imi plac toate lunile anului, insa totusi cand vine vorba de primavera parca si noi suntem mai altfel hehehe. Pupici si o primavera de vis sa ai! Liuba x

 5. Frumoasă scrisoare, Georgi! Cred că Martie a citit-o cu plăcere, ca și mine , de altfel! ☺

  Primăvară fericită!

Leave a Reply