Lacul Golumbului, o petala din floarea de lacuri a judetului Caras-Severin

V-am povestit nu demult despre Lacul Buhui din Anina, despre cum s-a format şi despre panorama minunată pe care o oferă în timpul iernii. Acesta nu este, însă, singurul lac din zona Aninei.

Lacul Golumbului - Anina

Mai este unul, nu la fel de sălbatic, dar la fel de frumos şi chiar mai accesibil, fiind situat chiar la drumul principal. Este imposibil să nu îl vedeţi dacă vă deplasaţi dinspre Anina spre Bozovici. Se află cam la jumătatea distanţei dintre cele două localităţi, aşa că nu ajungeţi nici măcar până la Paralela 45, unde îşi are sălaşul deja celebra Cascadă Bigăr.

Se numeşte Lacul Golumbului, însă cei mai mulţi îi spun Lacul Miniş, fiind situat pe Râul Miniş şi îmbrăţişat parcă de valea cu acelaşi nume. E ca o oază de aer curat, de linişte, de relaxare, de prospeţime. E ca un ochi de apă, cristalin, strălucitor, desprins dintr-o putere divină care şi-a propus să ne arate cât de frumos poate fi raiul naturii.

Până aici, un fir timid de apă, Râul Miniş, îşi face loc printre stânci necruţătoare, prin vegetaţia montană, feerică şi sălbatică în acelaşi timp. Îţi lasă impresia că depune un efort imens pentru a răzbi prin „catacombele” formate din arbori şi stâncă veche de sute, poate chiar mii de ani. Repet: doar îţi lasă impresia. 😀 După câţiva kilometri de „luptă”, se înfăţişează în toată splendoarea lui Lacul Golumbului, această deschidere translucidă de apă, de bucurie. Te face să zâmbeşti, să tresari, să simţi că natura s-a aşternut la picioarele tale.

Dacă vreţi să admiraţi acest peisaj mirific de la înălţime, urcaţi pe dealurile situate deasupra lacului, de unde am făcut şi eu pozele de mai jos. 🙂 Aceste dealuri se ridică semeţe deasupra lacului, cu o nobleţe şi un curaj demne de personaje din poveşti cu prinţi şi prinţese. Tot ele îşi salută cu vitejie vecinii aflaţi de cealaltă parte a lacului: munţii ale căror creste simt încă fiorul ultimelor fire de zăpadă.

 

Cu drag,

SEMNATURA_Georgiana_Belanczky

 

 

 

 

RelatedPost

9 Comments

  1. Superb peisajul! Cred ca oricine si-ar dori sa “evadeze” in weekend intr-o astfel de zona! Te intorci cu bateriile incarcate!

    • Aşa este! Orice ieşire în natură e ca o evadare din rutina zilnică pe care, vrem nu vrem, ne-o creează marile oraşe. 🙁

  2. Foarte frumos articolul, Georgiana! Sa scrii in continuare. Astept de fiecare data cu nerabdare noi postari. Cat despre acest lac, am trecut de cateva ori pe langa el cand mergeam spre Herculane. E superb, dar niciodata nu l-am vazut de la inaltime, ca acum. :)))

  3. Vara e plin de lume pe aici. Trec uneori in weekend cand merg la tara, pe Valea Almajului, si vad oameni la plaja, la baie…

  4. Ma intreb daca am fost vreodata acolo in copilarie. De lacul Buhui imi amintesc, de Lacul Porumbelului nu 🙂

Leave a Reply