Invata sa ai incredere… in TINE!

Există nenumărate cărţi de dezvoltare personală care ne învaţă să avem încredere în noi, să nu ne lăsăm doborâţi de momentele dificile, să găsim întotdeauna motive să zâmbim, să ne bucurăm de viaţă, să luptăm, căci viaţa e o luptă. 😀

Mmmm… O luptă?! Cu cine ne luptăm? De cele mai multe ori cu noi înşine. Şi pe cine trebuie să învingem? Sau ce trebuie să doborâm în luptă? Gândurile noastre negative. Cred că trebuie să luptăm zilnic, în primul rând cu noi înşine. Iar când vom reuşi să îndepărtăm negativismul, când vom învăţa din greşelile noastre în loc să ne lamentăm, când vom învinge teama şi vom face ceea ce simţim cu adevărat, atunci înseamnă că am câştigat această luptă.

  • Învaţă să spui „DA”!

De multe ori, avem şansa să ne aventurăm într-o nouă „expediţie” a vieţii şi pur şi simplu ne lipseşte curajul de a îmbrăţişa ceva nou. Părerea mea e că ar trebui să fim mai deschişi la oportunităţi şi să spunem „Da” mai des. Din start vom fi mai mulţumiţi de noi înşine ştiind că am încercat, că am avut curajul să luăm o decizie şi să ne asumăm consecinţele ei.

  • Învaţă să spui „NU”!

Ce vreau să spun acum nu are legătură cu folosirea lui „Nu” în textele persuasive. Copywriterii ştiu că negaţia dintr-o propoziţie poate genera reacţii negative din partea cititorilor (ex. în loc să spui „Nu folosi produsul X!”, spune „Foloseşte produsul Y!”).

Mă refer aici la curajul de a refuza o ofertă, de a respinge o activitate care nu ne face plăcere. Uneori ne e jenă să refuzăm ceva sau pe cineva, dar trebuie să ne gândim că noi suntem cei care ne facem viaţa mai frumoasă! Atunci, să învăţăm să spunem şi „Nu”! E o dovadă de respect faţă de noi în primul rând.

Cu siguranţă există o multitudine de lucruri pe care le putem face pentru a ne consolida încrederea în noi înşine, însă acest joc de DA/NU mie îmi place foarte mult şi cred că e bine venit la început de săptămână. Să aveţi o zi de luni minunată! 🙂

 

Spor,

SEMNATURA_Georgiana_Belanczky

 

 

 

TI-A PLACUT? CITESTE SI:

6 Comments

  1. Trebuie sa stii cand sa spui da si cand sa spui nu… Trebuie sa stii cand sa te “bagi” intr-o activitate sau cand sa refuzi o oferta. Frumos articol!

  2. Nici pe mine nu ma incanta expresia “viata e o lupta”, dar imi place cum ai interpretat-o. Nu m-am gandit la asta pana acum!

  3. Pai poti, de exemplu, sa nu-ti mai plangi de mila atunci cand ai o problema si sa cauti rezolvare. Dupa cateva situatii in care reusesti singur sa te “salvezi” :)), sa vezi ce incredere o sa ai in tine! Varianta testata personal! Am renuntat de mult sa ma agat de altii ca sa imi rezolv problemele!

    • Într-adevăr, e bine să ne înfruntăm problemele, să nu ne lăsăm răpuşi de dificultăţi şi să căutăm soluţii. Totuşi, e o uşurare să ai alături oameni pe care te poţi baza necondiţionat şi care sunt acolo oricând ca să te ajute! Pentru mine asta contează foarte mult. Nu mă aştept ca cei dragi să îmi rezolve problemele, dar e tare bine să ştiu că îi am alături! 🙂

  4. Asa este! Un copywriter bun face tot posibilul ca sa evite negatiile. In mod inconstient, atunci cand auzim un “nu” se creeaza o bariera in mintea noastra. 🙂

Leave a Reply