Inocenta are chip si suflet

Dragă inocență,

Acum știu cum arăți… Ai chip și suflet… Ai zâmbetul senin ca cerul în zilele timide de primăvară și colorat ca frunzele ce zboară curajoase prin văzduh toamna. Ai privirea caldă și naivă a razelor de soare și glasul cristalin al unui râu de munte. În ochii tăi se reflectă iubirea.

Credeai poate că nu voi afla niciodată cum arăți… Că ești doar un substantiv abstract pe ale cărui aripi nimeni nu are privilegiul să zboare și a cărui perfecțiune nimeni nu are dreptul să o cunoască… Dar pentru mine ești mai mult decât un simplu cuvânt în dicționar!

E suficient să rostesc fiecare literă cuprinsă în trupul tău de cuvânt ca să înțeleg că ești tot mai greu de găsit printre noi, oamenii obișnuiți, adulții împovărați de griji, de preocupări meschine, de activități care ne îndepărtează tot mai mult de esența acestei vieți. Pentru că doar această viață o avem la dispoziție ca să te cunoaștem. Și o dată ce acest lucru se întâmplă, ne simțim mai curați, mai puri și mai liberi. E o libertate a sufletului și a gândirii, o evadare din realitatea mult prea rece pe care cu eforturi mărețe ne străduim să o construim în jurul nostru. Dar e atât de simplu să ne încălzim inimile cu o altfel de realitate! Una clădită cu sufletul, din iubire…

inocenta_are_chip_si_sufletEu te știu de doar câteva luni și văd cum, pe zi ce trece, ești tot mai nerăbdătoare să descoperi lumea, să te aventurezi printre mrejele ei haotice, să o cucerești, să o străbați de la răsărit la apus și de la Pământ la Infinit. Uneori mi se pare că te grăbești prea tare. Alteori, admir minute în șir pasiunea ta pentru cele mai mărunte lucruri, pentru cele mai tandre sentimente.

Oferi dragoste și inspiri gingășie. Ai sufletul curat ca strălucirea lunii pline. Mă întreb uneori dacă liniștea pe care o transmiți e mai puternică decât vârtejul de sentimente pe care le trezești în sufletul meu. Când dormi, mă liniștesc doar privindu-te. Aș putea să îți veghez somnul ore în șir, fără să obosesc, fără să mă plictisesc. Când te joci, emani acea fericire pe care doar un suflet de copil are puterea să o ridice pe culmile perfecțiunii.

Da, dragă inocență, acum știu cum arăți. Ai chipul fiicei mele.

 

Cu drag,

SEMNATURA_Georgiana_Belanczky

 

 

 

RelatedPost

10 Comments

  1. m-ai facut sa plang1 nu e nimic mai frumos decat inocenta unui copil.sufletele lor curate aduc bucurie in viata noastra.

    • Și ne fac mai sensibili! 😀 Eu, cel puțin, așa sunt de când o am pe Doris. Plâng la orice subiect care are legătură cu bebeluși.

  2. Ca mamica, m-ai facut sa plang. chiar simti asa si e un sentiment pe care il cunosti doar dupa ce iti tii bebelusul in brate. Ne face bine sa citim si articole, frumoase pozitive, care ne trezesc sentimente bune.

  3. Ar trebui ca fiecare copilas sa aiba o mamica care sa vorbeasca si sa simta asa pentru bebelusul ei..bietii copilasi abandonati cu ce handicap cresc :((
    Sa iti traiasca fetita si sa creasca mare si sanatoasa!

    • Mulțumesc mult, Luiza! Adevărul e că, de când sunt mămică, mă sensibilizează și mai mult cazurile sociale și dramele prin care trec mulți copii orfani, săraci, abandonați de soartă… 🙁 De multe ori nici nu pot urmări știrile/reportajele de acest gen. Plâng instant! Dar ce să-i faci… Nici nu ne putem ascunde după deget. Trebuie să cunoaștem cât mai bine realitatea și lumea în care trăim ca să vedem dacă și cum putem ajuta. O seară faină îți doresc!

Leave a Reply