Cuvinte cu aroma de primavara

Aștepți stingheră, dar cu o nouă înfățișare, mai plină de culoare, pe cineva, oricine, care să îți admire trupul firav, sensibil la adierea vântului, la picăturile de ploaie, la razele soarelui și, mai ales, la gesturile imprevizibile ale trecătorilor. Unul îți face o fotografie, unul te prezintă încântat copiilor iar altul, mai îndrăzneț din fire, decide să pună capăt scurtei tale trăiri.

Cel mai mult îți place să fii admirată, să ți se spună neîncetat că primăvara aceasta ai renăscut mai frumoasă, mai plină de energie, mai dispusă să colorezi universul nostru tot mai obscur. Noi nu știm, dar tu ne vezi cum te privim, auzi ce spunem despre tine atunci când ne ieși în cale, simți când ne apropiem cu gânduri mai puțin pașnice.

anina_flori de primavara

Ai răsărit pe un colț de stâncă… Sau la tulpina vreunui arbore impunător pe care parcă îl implori să îți ofere protecție, să te strângă sub crengile lui puternice, astfel încât scurtul tău drum prin lumea aceasta să fie ferit de piedici, de pericole, de amenințări… Sau poate ai ieșit pe o cărare de munte, unde fiecare pas care te ocolește reprezintă o nouă victorie, o nouă șansă de a împrospăta natura cu mireasma ta dulce, de primăvară.

Ești o floare albastră. Sau galbenă. Sau albă. Asta contează mai puțin. Oricum, ești frumoasă. Nu te cunosc. Nu știu nici măcar cum te cheamă. Știu doar că tu, împreună cu celelalte surate ale tale, aduceți energie și chef de viață în sufletele noastre, ale celor care trecem pe lângă voi și vă admirăm frumusețea. Când vă vedem, un curcubeu de zâmbete răsare pe chipurile noastre și o senzație inexplicabilă de libertate ne cutremură trăirile.

Cred că orice om, oricât de zbuciumată ar avea inima, este cucerit de mișcările tale sensibile, de forța pe care chipul tău fragil o are în fiecare an pentru a renaște și a ne face viața mai frumoasă. Este doar unul din multele motive pentru care merită să ieșim în natură în această perioadă. Să te admirăm pe tine, floare de primăvară!

 

Cu drag,

SEMNATURA_Georgiana_Belanczky

 

 

 

 

RelatedPost

10 Comments

  1. genul acesta de scrisori te prind cel mai bine. Doar o persoana sensibila ar putea scrie asa frumos……

  2. Cand citesc ce frumos scrii despre natura, parca imi vine si mie sa alerg in padure, intr-un parc, undeva unde sa respir aer curat. desi sunt o sedentara convinsa. :))))))

  3. In perioada asta e cel mai frumos sa te plimbi prin natura. Vara te mananca tantarii si gazele :))

Leave a Reply