Cum cumparam in sezonul de reduceri?

Cam aşa stau lucrurile în cazul brandurilor mari: la începutul sezonului de reduceri preţurile scad cu aproximativ jumătate, alteori cu mai puţin, iar spre finalul acestei perioade, când începe să îşi facă apariţia colecţia pentru sezonul urmator, discount-urile devin şi mai mari.

Evident, avantajul principal al ideii de a aştepta reducerea maximă constă în posibilitatea de a achiziţiona un produs la preţul minim. Totuşi, când încep să apară pe rafturi primele semne ale noii colecţii, mai putem rezista acestei tentaţii? 🙂

Mie mi se întâmplă foarte des să intru într-un magazin şi, din toată marfa expusă, să aleg doar ceea ce nu este la reducere. Chiar şi fără să mă uit la preţ, parcă tot produsele care apoi se dovedesc a fi mai scumpe mă atrag mai mult. Mda, ştiu, e complicată treaba asta cu shopping-ul. Păi e şi o chestiune psihologică: poate aţi observat deja că produsele aflate la reducere sunt aruncate de obicei într-un coş amplasat într-o zonă centrală a magazinului.

Trebuie să depui efortul de a căuta ce îţi place dacă vrei să beneficiezi de cel mai mic preţ. 😀 În schimb, produsele din noua colecţie sau cele care pur şi simplu nu fac obiectul campaniei de reduceri sunt aranjate frumos pe umeraşe, în ordine, aşteptând doar să te uiţi înspre ele. Şi inevitabil o faci. Doar arată mai bine decât grămada de produse aflate la reducere!

Ce-i drept, îmi place la nebunie acest domeniu intitulat în engleză „psychology of shopping” („psihologia cumpărătorului”). Un articol interesant despre acest subiect găsiţi aici.

Revenind la CÂND cumpărăm în sezonul de reduceri, un dezavantaj al aşteptării preţurilor minime este că rişti să nu mai găseşti produsele pe care iniţial ai pus ochii, sau cel puţin culorile preferate ori mărimile potrivite. Ştim cu toţii că mărimile cel mai des întâlnite, respectiv M la femei şi L la bărbaţi, se vând cel mai repede. Aşadar, dacă ai găsit un palton care să îţi placă la nebunie şi aştepţi să îi mai scadă preţul pentru a-l achiziţiona, ai şanse mari ca peste o săptămână să nu îl mai găseşti.

 

Cu drag și poftă de shopping,

SEMNATURA_Georgiana_Belanczky

 

 

 

TI-A PLACUT? CITESTE SI:

2 Comments

  1. sau hainele vandute la reducere sunt puse in cel mai indepartat colt al magazinului si pana sa ajungi la ele mai treci pe langa o gramada de alte produse pe care iti vine sa le cumperi…….

Leave a Reply