Ce culori purtam toamna aceasta?

Încă din februarie, când a avut loc New York Fashion Week, compania Pantone a publicat raportul complet al celor 10 culori care sunt la modă în toamna lui 2015.

PANTONE Fashion Color Report Fall 2015 (PRNewsFoto/Pantone LLC)

 

M-am gândit să vi le arăt și vouă, în cazul în care nu le-ați descoperit încă. 🙂

culorile_toamnei_2015

 

PANTONE 17-0627 Dried Herb

O nuanță pământie, care amintește de verdele măsliniu asociat cu outfit-urile militare, dar care în acest sezon primește o interpretare sofisticată, elegantă.

PANTONE 16-0110 Desert Sage

Pe cât de naturală, pe atât de rezistentă în timp, având în vedere că a supraviețuit deja mai multor sezoane. 🙂

PANTONE 18-4214 Stormy Weather

După cum îi spune și numele, e genul de culoare cu care ne simțim bine în zilele ploioase de toamnă. Prin urmare, nu ne surprinde că e la modă în acest sezon.

PANTONE 16-1144 Oak Buff

Spre deosebire de sora ei menționată anterior, această nuanță se asortează perfect cu zilele senine de toamnă, când soarele își reflectă parcă strălucirea în galbenul aprins, fragil, al frunzelor.

PANTONE 18-1438 Marsala

O nuanță roșu-maronie, ca vinul. Eu o consider sexy, sugestivă, îndrăzneață.

PANTONE 18-4726 Biscay Bay

Elegantă și cool în același timp. După cum susțin și reprezentanții Pantone, această nuanță “combină caracteristici senine de albastru cu aspecte revigorante de verde”.

PANTONE 19-4326 Reflecting Pond

Din nou o nuanță care ne duce cu gândul la briza răcoroasă a zilelor de toamnă. Un albastru atât de profund, încât emană stabilitate, credibilitate. Mi se pare perfectă pentru outfit-urile de birou.

PANTONE 15-1340 Cadmium Orange

Dacă nuanța de dinainte era asociată inevitabil cu toamna, de data aceasta avem o culoare care sfidează din toți rărunchii acest anotimp. E o culoare pe care, atunci când o porți, s-ar părea că spui fără cuvinte “Stop zilelor ploioase de toamnă!”. Chiar dacă ploaia mă face să visez, culorile calde sunt preferatele mele. Din cele 10, aceasta îmi place cel mai mult. 😀

PANTONE 16-2215 Cashmere Rose

Prietenoasă și cât se poate de feminină, această nuanță pare “o rechemare a anilor ’60, cu accente actuale, din zilele noastre”, după cum susține Leatrice Eiseman (Executive Director, Pantone Color Institute™).

PANTONE 17-3628 Amethyst Orchid

Senzuală și intrigantă, această culoare emană mister. E enigma din topul celor 10 nuanțe la modă în toamna lui 2015.

 

Acum voi: care din cele 10 culori vă place cel mai mult? 🙂

 

Cu drag,

SEMNATURA_Georgiana_Belanczky

 

 

 

12 Comments

 1. cel mai mult imi place griul acela – a doua culoare. mi se pare cel mai usor de asortat. mersi de info 🙂

 2. De MARSALA am tot auzit la tv, dar de restul nu stiam nimic. Imi place rozul, n-am ce face, aleg cashmere rose……

 3. Multumim pentru informatii si pt explicatii, georgi! sunt bine venite, mai ales ca planuiesc o sesiune de shopping in weekend. asta o zic asa, ca sa ma laud 😀

  • Hello, Miha!
   Marsala a tot fost menționată într-un timp în cadrul rubricilor de fashion ale emisiunilor de la noi. Credeam că e singura culoare la modă. :-)) De asta m-am bucurat când am dat peste aceste informații și am zis că neapărat trebuie să vi le zic și vouă. 🙂

 4. Imi plac toate exceptand portocaliul.
  Nu prea ma mai ghidez dupa trenduri, port ce culoare imi place cand imi place, dar e interesant ca imi plac aproape toate culorile in voga ale noului sezon :))

  • Adevărul e că și eu țin cont, în primul rând, de ceea ce îmi place și de ceea ce îmi vine bine. Sunt câteva nuanțe din cele 10 care nu cred că mi se potrivesc. 😀

Leave a Reply