Cat dureaza fericirea?

Ce linişte sufletească imensă ne cuprinde atunci când simţim fericirea aproape! Ce fiori ne invadează sufletele atunci când ne bucurăm din toată inima pentru ceea ce ne oferă viaţa! Câţi fluturaşi se joacă prin trupul nostru şi împart cu noi clipele de linişte şi lacrimile de fericire!

Dar cât durează aceste „explozii” de fericire? De câte ori liniştea nu ne-a fost perturbată de gândul la lucruri care ne lipsesc şi pe care ne-am dori să le obţinem, cât mai repede dacă se poate, că doar trăim în secolul vitezei?! Şi până nu se întâmplă acest lucru, echilibrul nostru sufletesc este dat peste cap. Depinde doar de noi să îl readucem în limitele normale.

Cred că ne plictisim prea repede să fim fericiţi! Căutăm motive să revenim la trăirile banale în care doar ceea ce este material ne face fericiţi. Dar tocmai acest tip de fericire se deteriorează cel mai repede.

Dacă:

– nu eşti singur;

– ai o familie unită şi fericită;

– ai un job care îţi permite să faci ceea ce îţi place;

… dar, mai ales, dacă ai sănătate, învaţă să te bucuri de viaţă!

Nu mă refer aici la aspiraţii, la idealuri profesionale, la un anumit apogeu către care tindem în cariera noastră şi pe care doar prin ambiţie şi perseverenţă îl putem atinge. Mă gândesc, pur şi simplu, la micile bucurii personale. Trebuie să ne bucurăm din toată inima de lucrurile frumoase pe care ni le oferă viaţa!

 

Cu drag,

SEMNATURA_Georgiana_Belanczky

 

 

 

3 Comments

  1. Chiar daca multi evita sa spuna “multa sanatate” de ziua cuiva, aceasta este de fapt cea mai importanta urare!

  2. Fericirea dureaza atat cat ne dorim noi, dar si cat este scris in destinul nostru. Trebuie sa trecem si peste greutati, asa e viata…

Leave a Reply