Cascada Beusnita – Un alt colt de rai pe Cheile Nerei

V-am povestit, într-o postare anterioară, despre Ochiul Beiului, dar trebuie neapărat să vă zic și câte ceva despre Cascada Beușnița, deoarece ambele se află pe Cheile Nerei și le puteți vizita în cadrul aceleiași excursii.

Mai mult decât atât, ambele sunt “pictate” într-un decor sublim, într-un colț de rai născut parcă să ne aducă liniște și fericire, să ne apropie de natură și să ne trezească până și cele mai ascunse simțuri. Pentru că asta înseamnă să te bucuri de frumusețile naturii: să te lași purtat de mrejele necunoscutului și să pătrunzi în decoruri diafane, să le devorezi cu privirea și să le guști cu sufletul.

cascada_beusnita_5

cascada_beusnita_4Cel mai potrivit anotimp pentru a vizita Cascada Beușnița este primăvara. Atunci o puteți privi în toată splendoarea ei, ca pe o mireasă cu nenumărate voaluri care se revarsă peste creste de stâncă albastră. Din când în când, câte o adiere de vânt îți amintește că locul unde te afli e magic, e plin de legende și mistere, de povești ascunse sub fiecare fir de apă ce curge fără oprire, neobosit, neperturbat de sutele de ochi ațintiți zilnic asupra lui.

Ca să ajungeți la cascadă, urmați indicatoarele din zona Ochiului Beiului. Pur și simplu mai urcați puțin pe poteci de pădure, vă mai alintați cu peisaje unice, mai descoperiți câte un colț de natură sălbatică și gata. Ați ajuns.

drumul_spre_cascada_beusnita

Dacă vizitați cascada în timpul unui sezon secetos, aveți toate șansele să o descoperiți cu totul altfel: sfioasă și sinistră în același timp, lipsită parcă fără voie până și de cele mai intime secrete. Cam așa:

cascada_beusnita_7

 

Cu drag,

SEMNATURA_Georgiana_Belanczky

 

 

 

8 Comments

  1. Superbe locuri! le-am vizitat si noi anul trecut si am ramas impresionati. aer curat, verdeata, liniste, tot ce vrei….

    • Din păcate, cred că situația asta nu se va soluționa prea curând. Depinde mult și de educația omului, și de spiritul să civic, și de… cei 7 ani de acasă. 😀

  2. ce fain e filmuletul! se aude cum curge apa, cred ca e un vis sa te afli acolo. o sa mergem si noi, probabil la toamna. pot merge copii de 4 ani pe jos pana la cascada?

  3. in weekend e ft multa lume. mai frumos e in timpul saptamanii. e si mai liniste. uite si in poza ta cate lume merge spre cascada. Oricum, poiana aceea e superba.

Leave a Reply