Cartile (nu mai) au rabdare?

Te atrage misterul ei, mirosul filelor neclintite încă de curiozitatea vreunui cititor entuziast, fotografiile incitante inserate printre cuvinte care râvnesc parcă să fie înţelese… Şi ţi-ai dori şi tu la fel de mult să le înţelegi şi să înveţi din eternitatea lor.

Şi atunci decizi să o cumperi. CARTEA, căci la ea mă refer…

În secunda următoare, cuprins de o sete nebună să o descoperi filă cu filă, literă cu literă, te grăbeşti spre locul unde îţi doreşti să citeşti în linişte şi să te cufunzi într-o altă lume. Tot în secunda următoare se întâmplă ceva: îţi sună telefonul, te întâlneşti cu un prieten, eşti invitat într-un alt loc, mai “teluric” decât cel pe care cu doar o secundă în urmă îţi doreai să îl descoperi.

Şi iată cum, în doar două secunde, cartea proaspăt achiziţionată poate deveni o carte în plus şi atât în biblioteca ta. Iar de aici lungi zile, luni şi chiar ani de aşteptare pentru biata carte care la un moment dat în viaţa ta visa cel puţin să o răsfoieşti pentru a învăţa din înţelepciunea ei.

Dar a apărut şi cartea care îi motivează pe cei care o cumpără să o citească în maxim două luni de la deschiderea ei. De ce? Pentru că această carte este redactată cu un tip special de cerneală care, atunci când intră în contact cu soarele sau cu aerul, începe să dispară. Volumul se numeşte “The Book That Can’t Wait” şi este publicată de editura Eterna Cadencia din Argentina.

 

Cu drag,

SEMNATURA_Georgiana_Belanczky

 

 

 

2 Comments

  1. am o gramada de carti pe care le-am cumparat de la diverse targuri si nu am apucat sa le citesc… chiar imi pare rau pentru asta… 🙁

    • Mdaaa… Ar trebui să ne facem mai mult timp pentru a citi! Cu siguranţă, însă, cărţile cumpărate de tine pot fi citite oricând, chiar dacă trec ani de când le-ai cumpărat. 😉

Leave a Reply